Bordslampor är perfekta att använda i din inredning

Bordslampor kan vara fantastiska inredningsdetaljer som både ger ljus och lägger till en extra touch till ett rum. Bordslampor finns ju idag i en mängd varianter, allt från bordslampa utan sladd till bordslampor i en mängd olika former. För att använda dem i din inredning, se till att läsa våra smarta tips!

Så inreder du med bordslampor

Du bör välja bordslampor som kompletterar rummets övergripande stil. Det kan vara moderna, klassiska, vintage eller minimalistiska lampor som passar in i inredningen. Så före du köper en eller flera, bestäm vad för rum de ska stå i.

Ta även hänsyn till rummets storlek och möblernas proportioner när du väljer bordslampor. För större rum kan du experimentera med större lampor medan mindre rum kan gynnas av mindre, mer diskreta lampor. När det kommer till hur de ska placeras, så är det bra att försöka balansera ljuset i rummet. Du kan även se till att anpassa ljusstyrkan och riktningen efter behov. En dimbar lampa kan vara perfekt för att skapa olika stämningar i rummet under olika tidpunkter på dagen.

Fler bra inredningstips med bordslampor

Bordslampor är perfekta för att skapa visuella kontraster. Till exempel kan en modern lampa placeras bredvid en antik möbel för att skapa intressanta kontraster i stilen. Sedan kan du, om det är möjligt, arbeta med olika höjder när du placerar bordslampor. Det kan skapa en mer dynamisk visuell effekt. Tänk också på färgpaletten och materialen i rummet när du väljer bordslampor. Trä, metall eller glas kan alla ge olika uttryck och passar olika stilar.

Olika bordslampor passar bra för olika syften, så fundera på om den ska användas för läsning eller arbete eller annat. Du bör se till att den ger tillräckligt med ljus på sin plats

Du kan också satsa bordslampor som uttrycker din personlighet och tillför en konstnärlig touch till rummet. Det kan till exempel vara lampskärmar med unika mönster eller former.